Moderne werkplek voor de agrarische sector

De moderne werkplek van TamCom

Vroeger was je werkplek statisch. Je bracht het grootste deel van de dag door op dezelfde werklocatie. Ook de organisatie van het IT- en informatielandschap was toegerust op deze werkroutine. Data was lokaal opgeslagen en altijd toegankelijk vanaf je vaste computer.

Tegenwoordig ziet een werkplek er anders uit. Alle data zit in de cloud, waardoor plaatsonafhankelijk werken de realiteit is, in plaats van een droomscenario. De moderne werkplek biedt ook de mogelijkheid om beter samen te werken, kennis te delen en informatie uit te wisselen. En dat allemaal in combinatie met een veilige toegang tot de juiste data en applicaties.

Voordelen van de moderne werkplek

Zo’n moderne werkplek heeft legio voordelen. Je hoeft nauwelijks nog onderhoud te doen op locatie en ook geen dure servers meer aan te schaffen. Incidentele, deels onvoorspelbare kosten maken plaats voor vaste maandelijkse uitgaven in de vorm van oplossingen als SaaS-, IaaS- en PaaS-diensten.

Daarnaast kun je op ieder apparaat altijd en overal slimmer werken, maar ook beter samenwerken en communiceren. De moderne werkplek levert bovendien ook de juiste security en back-ups.

Een goed ingerichte moderne werkplek maakt je ook minder kwetsbaar. Je bent bijvoorbeeld niet meer afhankelijk van een of twee vaste servers. In de meeste datacenters zijn de belangrijkste voorzieningen (koeling, stroomvoorziening, connectiviteit) namelijk redundant (dubbel) uitgevoerd. De uptime in de cloud is daardoor hoger, terwijl de overdracht van data sneller verloopt.

En dan is er natuurlijk ook nog zoiets als schaalbaarheid. Met de moderne werkplek kunnen organisaties en zzp’ers namelijk razendsnel resources bij- of afschalen. Ga je een drukke periode tegemoet? Dan schaal je bij, zonder extra investeringen in server-hardware, zodat je de groeiende berg aan request probleemloos kunt verwerken. Gaat het wat minder? Dan schaal je net zo snel weer af. Zo betaal je ook niet voor resources en diensten die je niet nodig hebt.

Oplossingen voor de moderne werkplek: concrete voorbeelden

Tot slot is het ook wel handig om even te kijken naar een paar concrete oplossingen die deel (kunnen) uitmaken van de moderne werkplek.

  • Met Office 365 wordt samenwerken makkelijker dan ooit. Al je vertrouwde Microsoft-programma’s (Word, Excel, PowerPoint) zijn beschikbaar in de cloud. Bovendien kun je dankzij Office 365 met meerdere mensen samenwerken in en aan hetzelfde document. Business Voice geeft je bovendien de mogelijkheid om telefonie te koppelen aan Microsoft Teams, dé team- en samenwerkingshub bij uitstek.
  • Infrastructure as a Service (IaaS) zorgt ervoor dat je infrastructuur cloud-based wordt en medewerkers en klanten plaatsonafhankelijk gebruik kunnen maken van alle belangrijke applicaties. Al werkend in de stal nog even een contract bekijken en ondertekenen? Geen probleem.
  • Wil je dat een medewerker bepaalde data wel kan inzien, maar niet kan bewerken? Dankzij de moderne werkplek kun je precies instellen wat iemand wel of niet kan binnen het netwerk. Omdat gegevens niet meer fysiek op locatie staan, raak je ze ook minder snel kwijt.

TamCom beschikt over de noodzakelijke ervaring en expertise om van de moderne werkplek een doorslaand succes te maken en hem helemaal af te stemmen op jouw professionele eisen en behoeften.

De meerwaarde van de online back-up van TamCom

De online backup software is gekoppeld aan een management tool hierin zijn de backup taken van alle klanten zichtbaar. Indien er problemen voordoen met het maken van de dagelijkse back-up worden deze gerapporteerd. Op deze manier kan TamCom preventief ingrijpen om deze taken weer te herstellen. (TamCom zal met zorgvuldigheid deze dienst uitvoeren en bewaken, echter kan TamCom niet aansprakelijk gesteld worden voor het functioneren van de back-up software en de beschikbaarheid van de online back-up bestanden.)